De Paardengroep

De Menvereniging in Wageningen!

Volg de Paardengroep

  

SponsorenInschrijvingen zijn geopend!

Het is nu mogelijk om je in te schrijven voor de mencursus van 2017! Als je interesse hebt, stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar depaardengroep@gmail.com

Wees er snel bij, want wij hebben maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

De cursus:

De cursus zal van start gaan op woensdag 25 januari met een kennismakingsavond. Op deze avond leert iedereen elkaar kennen en zal er een algemene introductie gegeven worden van de cursus, de vereniging, het bestuur en natuurlijk onze hoofd instructeur Robert Schuller. 

Hierna volgen op de woensdag avond de 8 theorielessen. Bij de theorielessen zal niet alleen de theorie in collegevorm doorgelopen worden, maar gaan we ook de grepen van het Achenbach droog oefenen aan het mentoestel en dubbele lijnenwerk met de paarden doen.

Na deze acht lessen gaan we aan het echte werk beginnen en zullen wij gaan rijden met paard en wagen. De groep wordt opgesplitst waarbij de ene helft voortaan op de woensdag avond praktijkles zal hebben en de andere helft op de donderdag avond praktijkles zal hebben (je mag je voorkeur opgeven of je liever op de woensdag of de donderdag les hebt). 

Na minimaal 10 praktijklessen (we bieden altijd nog extra oefenavonden aan waar vrijblijvend aan mee gedaan kan worden) ga je op voor het officiële examen voor het menbewijs van de SRR. Deze vindt plaats op een zaterdag in juni. Wanneer iedereen op examen is geweest, sluiten we af met een een gezellige BBQ. 

De kosten:

Wij hebben een samenwerking met Sports Centre Bongerd van Wageningen University. Mocht je dus bij de Bongert sportrechten hebben aangeschaft dan kun je met een gereduceerd tarief de mencursus bij ons volgen:

  • Studenten (zonder sportrechten): € 239 
  • Niet-studenten (zonder sportrechten): € 339


  • Studenten (met sportrechten): € 139 
  • Niet studenten (met sportrechten): € 239

De tijden: 

Houd er rekening mee dat we het in ons en jullie enthousiasme vaak wat laat maken in de avond. 

De theorielessen zullen standaard starten om 19.30 op de woensdagavond. We proberen af te sluiten rond 10:00, maar dat wil nog wel eens uitlopen. 

De praktijklessen starten een uur eerder, om 18.30. We rijden tot zonsondergang. Dus elke les zal dat iets later worden. Zoals bij de cursus al genoemd zullen de praktijklessen voor de cursisten of op woensdag of op donderdagavond plaatsvinden. 

Het materiaal: 

We zorgen voor al het materiaal en natuurlijk de paarden. Het enige waar je als cursist aan hoeft te denken is je eigen kleding en misschien voor de theorielessen een notitieblok als je dat fijn vindt. 

Bij het officiële examen is een cap verplicht. Mocht je niet in het bezit zijn van een eigen cap, dan kan deze geleend worden.  

...........................................


...................................

Nieuws

Inschrijving mencursus 2019 is geopend! lees verder...

Contact

Postadres:

Menvereniging

De Paardengroep

Bornsesteeg 2

6708 PE Wageningen

Rekeningnr: 

NL38 ABNA 062 70 34 454

Ons verenigingspaard is iets buiten Wageningen gehuisvest.

Voor meer informatie over 

De Paardengroep kunt u 

contact opnemen met

Merel Schouten via  depaardengroep@gmail.com

of +31(0)683222729


Voor de snelste reactie op vragen en informatie over onze rondritten, raden wij contact via de e-mail aan.