De Paardengroep

De Menvereniging in Wageningen!

Volg de Paardengroep

  

SponsorenHiske

Naam: Hiske Myrica

Alias: Hare Majesteit

Geb.: 11-04-2010

Geslacht: Merrie

Ras: Fries

Hiske Myrica is het paard dat in januari 2015 is aangekocht om in de voetsporen van ons eerste eigen paard Lawart te treden. Hiske is een vrij jonge merrie en moet nog wat leren, maar ze heeft een gouden karakter. Wanneer we Hiske passeerden bij de wei waar ze op 2-jarige leeftijd stond, werd al wel eens gegrapt dat ze een goede opvolger voor ons paard zou kunnen worden. Wij vonden Hiske toen al een prachtige merrie, met haar initalen en uiterlijk heeft ze ook al op zeer jonge leeftijd de bijnaam “Hare Majesteit” verdiend. Bovendien is Hiske altijd al een grote knuffelbeer geweest, ze vindt iedereen leuk.

Toen ons eerste eigen paard eind 2014 met pensioen moest was de timing eigenlijk niet ideaal. Hiske was drachtig en net beleerd voor de wagen maar de training was nog lang niet afgerond. We hebben daarom eerst stad en land afgezocht naar een fijn verenigingspaard. Dit bleek echter een hele lastige opgave. Daardoor keken we in de stalgang toch steeds stiekem even naar Hiske. De stalbaas besloot uiteindelijk ons een aanbod te doen: als we Hiske kochten konden we een leenpaard gebruiken tot Hiske klaar was om mee te mennen. Dit aanbod hebben we met beide handen aangegrepen en die keuze heeft zeer goed uitgepakt.

De training in de academische rijkunst is meteen gestart en Hiske pakte dit goed op. In de zomer van 2015 zijn we onder begeleiding met de training van Hiske voor de wagen verder gegaan. Al snel was de begeleiding niet meer nodig en gingen we kilometers maken. 

Hiske is getransformeert in een alleskunner! Sinterklaas naar een menigte zingende en juichende kinderen brengen, ringsteken op Koningsdag, een onderlinge marathonwedstrijd en ook haar eerste passen in de mencursus. Heel veel nieuwe uitdagingen die Hiske met glans heeft volbracht. We hebben er dan ook het volste vertrouwen in dat Hiske zich de komende jaren nog veel meer zal ontwikkelen en net als haar voorganger vele mensen zal helpen opleiden voor het koetsiersbewijs.

...........................................


...................................

Nieuws

Inschrijving mencursus 2019 is geopend! lees verder...

Contact

Postadres:

Menvereniging

De Paardengroep

Bornsesteeg 2

6708 PE Wageningen

Rekeningnr: 

NL38 ABNA 062 70 34 454

Ons verenigingspaard is iets buiten Wageningen gehuisvest.

Voor meer informatie over 

De Paardengroep kunt u 

contact opnemen met

Merel Schouten via  depaardengroep@gmail.com

of +31(0)683222729


Voor de snelste reactie op vragen en informatie over onze rondritten, raden wij contact via de e-mail aan.