De Paardengroep

De Menvereniging in Wageningen!

Volg de Paardengroep

  

SponsorenInschrijvingen open voor de mencursus van 2019!

1 december 2018, Wageningen

Inschrijven voor de mencursus is nu mogelijk! Voor meer informatie en inschrijven kun je mailen met:

depaardengroep@gmail.com

De cursus zal van start gaan met een kennismakingsavond op woensdag 30 januari. We hebben in totaal plek voor 16 cursisten. 

Kijk voor meer informatie over de mencursus hier op de website onder het kopje 'Mennen'

Geslaagde mencursisten!

16 & 23 juni 2018, BennekomIn de afgelopen twee weken zijn de 16 deelnemers van onze mencursus op gegaan voor hun examen. Het waren twee spannende dagen maar de dames en heren deden het goed! Bijna alle deelnemers mochten namelijk hun menbewijs van de SRR in ontvangst nemen!

Gefeliciteerd met het mooie resultaat en veel plezier met het mennen!

Workshop beleren jong paard

Zaterdag 19 mei 2018, Bennekom

Afgelopen zaterdag hebben de mencursisten van 2018 de workshop ‘beleren jong paard’ gevolgd. Samen met Robert en de dames Hiske en Yrica hebben ze alle stappen doorgelopen om een paard de beginselen van het mennen te leren.

Het is een onderdeel van de mencursus en geeft de mencursisten inzicht waarom en hoe we bepaalde dingen aanpakken.


Read more...

Mencursus 2018

Zaterdag 3 maart, Bennekom

Eind januari zijn wij begonnen met de mencursus. De eerste les is altijd de leukste les, volgens oud-mencursisten.


Read more...

Activiteiten in februari

Donderdag 8 en 15 februari, Bennekom

In februari hebben wij twee leuke activiteiten georganiseerd voor de leden. Voor de afwisseling en om de koude avonden door te komen, hebben wij een cursus frontriem vlechten gedaan. De cursus frontriemvlechten was verzorgd door DS Equine Leatherwork.


Read more...

Academische Rijkunst

Woensdag 29 november, Bennekom

Woensdagavond 29 november zijn 12 studenten van de Universiteit Wageningen langs geweest voor een cursus Academisch grondwerken van Harma Stuut. Deze studenten studeren allemaal Dierwetenschappen zijn lid van de Paardenfokkerijclub (PFC), een ondervereniging van studievereniging de Veetelers.


Read more...

Dubbele lijnen parcours

Donderdag 23 november, Bennekom

Wanneer de winter begint en het kouder word, gaan wij met andere manieren van mennen zoeken om toch bezig te blijven en jezelf warm te kunnen houden. Donderdag 23 november hebben een aantal leden met dubbele lijnen in de binnenbak gewerkt. Voor deze middag was er een leuk parcours gebouwd met vlaggen, pionnen en tonnen, zodat er genoeg uitdaging bleef voor de leden en de paarden.


Read more...

Proefkonijnenrit

Zondag 26 november, Bennekom

“Wist je dat het ook mogelijk is om bij Menvereniging de Paardengroep jouw kinderfeestje te vieren?”

Zaterdag 11 november hebben wij de speurtocht uitgetest voor kinderen tussen 6-8 jaar. Julia heeft samen met de koetsier en Hiske het gure weer getrotseerd om de weg te vinden naar kasteel Hoekelum.  Na een aantal lastige puzzels is het Julia gelukt om de koetsier de weg te wijzen naar kasteel


Read more...

Wintercompetitie deel I

Zondag 5 februari 2017, Bennekom

Vandaag hebben wij als vereniging met Hiske meegedaan aan de wintercompetitie op Stal den Broecke. Paulien en Marion reden allebei een B dressuur proefje met Hiske in de ochtend en Harma, Renske en Edwin gingen met Hiske door de vaardigheid.

Het was een gezellige dag die vlekkeloos verliep. Wel een uitdagende voor de organisatie, want nog nooit eerder waren er zoveel aanmeldingen geweest.


Read more...

Mencursus 2017 van start

Vrijdag 3 februari 2017, Wageningen

De mencursus van 2017 is officieel van start gegaan. Waarbij ondertussen de kennismakingsavond en de eerste theorieles al hebben plaatsgevonden. De cursisten zijn enthousiast en het ziet er naar uit dat dit een mooie cursus gaat worden. 

Dit jaar zat de cursus ontzettend snel vol en hebben wij helaas een flink aantal mensen moeten teleurstellen die ook interesse hadden in onze cursus.


Read more...

Lawart ingeslapen

20 december 2016, Wageningen

Lawart had helaas erg veel last van zijn luchtwegen. zelfs met de lagere temperaturen en op rust had hij problemen met zijn ademhaling. Om de stress rondom het vuurwerk te besparen is besloten om hem in te laten slapen. 

Wij zullen je niet vergeten oude vriend...


Vanochtend is Lawart ingeslapen. Het ging al langer slecht met zijn ademhaling, vooral als hij stress had.


Read more...

Inschrijvingen zijn geopend!

Het is nu mogelijk om je in te schrijven voor de mencursus van 2017! Als je interesse hebt, stuur dan zo snel mogelijk een mailtje naar depaardengroep@gmail.com

Wees er snel bij, want wij hebben maar een beperkt aantal plekken beschikbaar!

De cursus:

De cursus zal van start gaan op woensdag 25 januari met een kennismakingsavond.


Read more...

Rit voor ouderen in Bennekom

Maandag 3 oktober, Bennekom

Vandaag hebben wij in samenwerking met Opella een ouderenrit in Bennekom georganiseerd. Dit was een groot succes en de ouderen hebben een mooie rit door Bennekom kunnen maken samen onze leden Edwin en Bert. 

Het was goed te zien dat de ouderen genoten hebben en wij zo hen een mooie middag hebben kunnen bezorgen!Schrijf je in voor de mencursus

Woensdag 20 januari 2016, Wageningen

We hebben nog een paar plaatsjes in onze jaarlijkse mencursus. Grijp nu je kans en schrijf je bij ons in.

Nog nooit eerder konden wij onze cursus zo goedkoop aanbieden aan Wageningen UR studenten en medewerkers. Voor 175 euro voor studenten en voor 275 euro voor medewerkers van Wageningen UR kunnen wij dit jaar de cursus aanbieden.


Read more...

Op stap met Sinterklaas

4 december 2015, Wageningen

Een bijzondere dag voor ons verenigingspaard! Hiske mocht namelijk een super belangrijk persoon weg brengen. Namelijk Sinterklaas!

In alle vroegte zijn we vertrokken naar Wageningen waar wij Sinterklaas naar Bassischool St. Jozef mochten brengen! In de ochtengloren reden wij al weg van stal Den Broecke, richting de skyline van Wageningen.

Vol trots maar ook relaxed liep Hiske voor de wagen met Sinterklaas achterop.


Read more...

Inschrijvingen mencursus 2016 open!

8 november 2015, Wageningen


Inschrijven voor de mencursus van 2016 is vanaf nu mogelijk! Interesse in het leren mennen en het halen van het koetsiersbewijs? Bij onze mencursus is het mogelijk!

Op woensdag 27 januari zal de kennismakings avond zijn, vanaf begin februari zal de cursus echt van start gaan. Voor meer informatie over de cursus, klik hier.


Voor meer informatie en inschrijven stuur een mail naar: depaardengroep@gmail.com


Halloween rit

1 november 2015, Bennekom

Afgelopen 1 november had de Paardengroep een heuze griezelige Halloween Puzzelrit georganiseerd voor leden en geïntereseerden! 

Met prachtig menweer zijn we met zijn alle op stap geweest met vier aanspanningen. Team Jan, Team Willem, Team Hiske en Team Myrica.


Read more...

de Grote Clubactie!

15 oktober 2015, Wageningen

Momenteel doen wij mee met de Grote Club Actie! De Grote Clubactie is een loterij voor Nederlandse verenigingen. Door loten te verkopen, krijgen wij extra inkomsten waarmee wij een nieuw zadel voor Hiske willen aanschaffen.

Steun ons door een lot te kopen of de link te verspreiden via social media! Alvast hartelijk bedankt namens ons allemaal!Hiske als verenigingspaard

30 september 2015, Wageningen

Ons nieuwe verenigingspaard Hiske doet het ontzettend goed en gaat elke dag met sprongen vooruit. Wat is ze toch braaf en relaxed voor een vijfjarige merrie! Ze is klaar om haar taken als verenigingspaard in te vullen.

Leden gaan nu met regelmaat er op uit voor een heerlijke menrit buiten.


Read more...

Hiske Myrica

30 januari 2015, Wageningen

We zijn nu wel echt zeker van onze zaak, we hebben een nieuw paard! Hiske Myrica, bij sommige misschien al bekend als Hare Majesteit. Hiske is een dochter van Myrica en een kleindochter van Berber. Ze heeft alle goede eigenschappen geërft dus ook Hiske is een lieve, rustige maar erg werkwillige merrie. We kijken er naar uit om met haar aan de slag te gaan.


Read more...

Lawart met pensioen

5 november 2014, Wageningen


Na aanleiding van Lawart's zijn luchtwegproblemen, is onze grote vriend verhuist naar zijn nieuwe adres. Bij een van onze leden kan hij nu genieten van zijn pensioen. Daar staat hij nu samen met de Shire Gandalf en zijn oude maatje Frank. 

Voor meer informatie of vragen kan er altijd contact opgenomen worden met de vereniging. Dit kan door te mailen naar: depaardengroep@gmail.com

De Zomerrit van 2014

27 juli 2014, Wageningen

Bos, zon, een frisse lunch, elf menners en vier aanspanningen waren vandaag van de partij voor de georganiseerde Zomerrit. Dit zorgde voor een gezellige drukte bij de afgesproken lunchplek.


Ook heeft Lawart vandaag voor het eerst samen met het Gelderse paard Oreon in tweespan gelopen.


Read more...

Erg mooie menvakantie!

14 t/m 18 juli 2014, Drachten


Ook dit jaar zijn een achttal menliefhebbers van de vereniging weer op onze jaarlijkse menvakantie gegaan. Zoals ook vorig jaar het geval was, waren we ook dit jaar weer in Drachten bij Paard Mens Onderwijs te vinden en heeft iedereen het reuze naar zijn zin gehad. 

Er is veel gedaan met eigen paarden en met paarden van PMO zelf.


Read more...

De geslaagde mencursus van 2014

23 juni 2014, Wageningen

Het einde van de mencursus kwam al zeer snel in zicht en daarbij ook de examens. Twaalf enthousiaste mencursisten hebben zich op hun examen gestort. Hierbij slaagde iedereen voor de theorie en bijna iedereen voor het praktijk examen!

Hierbij willen wij dan ook iedereen feliciteren met het behalen van het koetsiersbewijs!

Gefeliciteerd en vooral veel plezier met het mennen!


Herfstpuzzeltocht 2013

3 november 2013, Wageningen

Ballonnen en raadsels wezen deze zondag een aantal aanspanningen de weg in het bos bij Wageningen. Het was een leuke en gezellige dag waarbij het slechte weer aan het eind van de dag de pret niet kon drukken.


Read more...

Inschrijven mencursus 2014

1 december 2013, Wageningen

Inschrijving voor de mencursus van 2014 is geopend! Interesse in het leren mennen en het halen van het koetsiersbewijs? Bij onze mencursus is het mogelijk!

In februari zal onze nieuwe mencursus van start gaan en vanaf 1 december 2013 is het mogelijk om hiervoor in te schrijven. Voor meer informatie over de cursus, klik hier.


Voor meer informatie stuur een mail naar: depaardengroep@gmail.com


Digitale PaardenGroepPraat

30 oktober 2013, Wageningen


De oude digitale nieuwsbrief was toe aan een nieuw jasje. Vanaf nu zal de digitale PGP niet meer in het rode kleurenschema naar de leden toe gaan maar in een frisse groene look!

Interesse in het adverteren in onze nieuwe nieuwsbrief? Voor een proefversie of vragen kunt u ons altijd mailen.

depaardengroep@gmail.com


Alle cursisten van 2013 geslaagd!

29 juni 2013, Wageningen

Opnieuw heeft de Paardengroep haar mencursus goed afgesloten! Ook dit jaar zijn alle zestien cursisten geslaagd voor hun koetsiersbewijs! 22 en 29 juni wisten zij allemaal te slagen voor hun theorie en praktijk!

Iedereen nogmaals gefeliciteerd!De PG in het nieuws

19 april 2013, Wageningen

In het afgelopen april nummer van het Magazine Bit is een prachtig artikel van onze vereniging gekomen!  

Daarnaast zijn we ook op lokaal gebied in het nieuws en zijn de bewoners van Bennekom op de hoogte gebracht van de mencursus in het dorp en de daarbij horende poepzakken.

 

Prachtige menvakantie in Drachten

17 maart 2013, Wageningen

Van 15-19 juli dit jaar organiseren we weer een menvakantie, dit keer niet in Oenkerk maar in Drachten.

De nieuwe locatie is direct langs de snelweg gelegen en dus gemakkelijk bereikbaar, op stapafstand is een zeer mooi bos gelegen. Op de nieuwe locatie zijn 2 grote buitenbakken en een grote binnenbak aanwezig.


Read more...

Op de beursvloer in actie!

15 november 2012, Wageningen

Elk jaar wordt door Meldpunt Vrijwilligerswerk Wageningen een beursvloer georganiseerd voor bedrijven, organisaties en verenigingen. 

Ook dit jaar was de Paardengroep weer van de partij waarbij Estelle en Shanna fanatiek op jacht zijn gegaan naar matches voor onze vereniging.


Read more...

Lustrum groots gevierd

1 september 2012, Wageningen

De grote dag brak eindelijk aan op zaterdag 1 september. De viering van ons lustrum is groots geviert met een grote oefenmarathon. 35 Aanspanningen verschenen aan de start in alle soorten en maten: enkelspan pony, enkelspan paard, tweespan, tandem, en zelfs een aantal vierspannen waren van de partij. Kortom, het was een prachtige dag met een mooie wedstrijd.


Read more...

1e plaats op de Vlegeldag 2012

22 augustus 2012, Bennekom

Op 22 augustus heeft de Paardengroep weer meegedaan met het ringsteken op de Vlegeldag in Bennekom. Het was een zeer geslaagde dag met prachtig weer. Met Estelle Vermeulen als koetsier, Ymkje van de Witte als ringsteekster en Thea Geerestein als groom behaalden we de eerste prijs! Kijk snel voor meer foto's op onze Facebook pagina.

                 

...........................................


...................................

Nieuws

Inschrijving mencursus 2019 is geopend! lees verder...

Contact

Postadres:

Menvereniging

De Paardengroep

Bornsesteeg 2

6708 PE Wageningen

Rekeningnr: 

NL38 ABNA 062 70 34 454

Ons verenigingspaard is iets buiten Wageningen gehuisvest.

Voor meer informatie over 

De Paardengroep kunt u 

contact opnemen met

Merel Schouten via  depaardengroep@gmail.com

of +31(0)683222729


Voor de snelste reactie op vragen en informatie over onze rondritten, raden wij contact via de e-mail aan.