Nieuws

Mencursus 2023 is begonnen!

Mencursus 2023 is begonnen!

De mencursus van 2023 is ondertussen begonnen en een nieuwe lading cursisten is al weer hard aan de slag. Eerst krijgen ze een uurtje theorieles en dan, na een kopje koffie of thee, gaan ze oefenen met het op- en aftuigen en leren ze sturen aan ons mentoestel. Zo worden ze klaargestoomd om over een aantal weken veilig de weg op te kunnen met de menwagen.

De eerste avond was er wel een verrassing voor onze cursisten. Ze vonden namelijk ons tuig helemaal uit elkaar gehaald op een tafeltje! Die moest natuurlijk wel weer in elkaar gezet worden voor het tuig op een paard gelegd kan worden. Na flink wat puzzelen zijn de tuigen weer gelukkig weer in elkaar gekomen en kunnen ze weer gebruikt worden.

Inschrijvingen Mencursus 2023 open!

Inschrijvingen Mencursus 2023 open!

De inschrijvingen van de mencursus van 2023 zijn weer geopend! Tijdens de cursus maak je kennis met het mennen met paard en wagen zowel in theorie als in praktijk! Het doel van de cursus is om aan het eind het officiële menbewijs voor enkelspan te behalen, maar daarnaast leer je nog veel meer over het mennen en doe je leuke contacten op binnen onze vereniging.

De cursus start eind januari met een kennismakingsavond. Daarna zijn er 8 woensdagen theorieavonden die bestaan uit een college over aspecten van paarden en mennen (examenstof en dergelijke), het ‘droog’ de grepen oefenen aan een mentoestel, het oefenen van het op- en aftuigen, en een les vrijwerken. 

Na de theorie volgen ongeveer 10 praktijklessen waarin we met paard en wagen de weg op gaan. De praktijklessen zijn voor de ene helft van de groep op woensdagavond, voor de andere helft op donderdagavond, en beginnen om 18:30. In juni zijn de examens voor het menbewijs, waarna de cursus wordt afgesloten met een barbecue. In de laatste weken voor het examen zijn er extra oefenavonden. Bij de cursus hoort ook nog een workshop over het beleren van een jong paard voor de wagen, een ontspannen bosrit en een pionnenproef.

Lijkt dit je een leuke cursus, of ken je iemand die hier interesse in heeft? Mail dan naar depaardengroep@gmail.com voor meer informatie. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

40 Jaar de Paardengroep!

40 Jaar de Paardengroep!

Sinds afgelopen september bestaat de Menvereniging de Paardengroep alweer 40 jaar. Om het te vieren werden er de hele maand verschillende activiteiten georganiseerd, beginnend met een borrel om het spits af te bijten. Boogschieten te paard, puzzeltochten, menweekend, drive-in bioscoop, en men-dagtochten waren allemaal op de agenda voor onze leden. Al met al een leuke maand gevuld met paarden om onze 40-jarig bestaan te vieren!

(Om meer te zien over de verschillende lustrum-activiteiten, bekijk onze facebook-pagina)

Op de AID Sportmarkt

Op de AID Sportmarkt

De vakantie is weer voorbij en ook bij de universiteit van Wageningen zijn er weer een hoop nieuwe studenten die van start gaan. Tijdens de Algemene Introductie Dagen (AID) worden de studenten rondgeleid door wageningen en maken ze kennis met alle (sport)verenigingen waar ze zich eventueel bij aan kunnen sluiten. Ook wij stonden er dit jaar weer om onze vereniging te promoten. Bij ons kraampje werd er enthousiast verteld over de mencursus en de lessen Werken-aan-de-Hand. Ook konden mensen verschillende tuig-onderdelen van dichtbij bekijken.

Verder konden de studenten mee de wagen op en een ritje rijden over de campus met Hiske. Sommige studenten kregen zelfs de mogelijkheid om een klein stukje zelf te mennen, om te ervaren hoe leuk het is!

Mooi weer, muziek en enthousiaste studenten maakte dit jaar de sportmarkt weer een leuke plek om mensen kennis te laten maken met onze mooie sport.

Inschrijvingen mencursus 2022 geopend!

Inschrijvingen mencursus 2022 geopend!

Januari 2022 gaat onze mencursus weer van start en inmiddels zijn onze inschrijvingen geopend. Voor de aanmelding of verdere vragen, mail naar depaardengroep@gmail.com
Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wees er snel bij!

MC21 Succesvol afgerond!

MC21 Succesvol afgerond!

Het was even goed plannen en puzzelen, maar de mencursus van 2021 kon ondanks alle onzekerheden toch doorgaan. Vooral dankzij onze ervaren instructeur, fantastische vrijwilligers en enthousiaste cursisten. En hoewel het examen natuurlijk even spannend was voor onze cursisten, hebben ze de mencursus een prachtige afronding gegeven. Alle 16 cursisten zijn geslaagd! Met het menbewijs op zak kunnen ze nu lekker op pad met paard en wagen om meer ervaring op te doen en natuurlijk te genieten van deze fantastische sport.

Vanuit de Paardengroep feliciteren wij de cursisten voor dit fantastische resultaat en wensen we hen nog veel menplezier toe!

Mencursus in volle gang

Mencursus in volle gang

Het zijn wat onzekere tijden, maar dankzij een hoop gepuzzel hebben wij toch de mencurus op een veilige manier door kunnen laten gaan dit jaar!

Met de theorielessen online gegeven en na flink oefenen (op gepaste afstand) met optuigen/aftuigen en het mentoestel, zijn de cursisten klaar om daadwerkelijk op pad te gaan.

De Friese dames Tooske en Hiske zijn samen met de cursisten hard aan het werk gegaan voor de eerste les en met prachtig weer is deze succesvol afgelegd. We wensen de cursisten nog veel succes en natuurlijk veel menplezier de komende weken!

Een nieuwe wagen!

Een nieuwe wagen!

We waren al een tijdje opzoek naar een nieuwe recreatie wagen ter vervanging van de blauwe en nu is het moment daar om onze nieuwe wagen te verwelkomen!

Deze wagen is een stuk lichter t.o.v. de blauwe wagen en heeft bladvering. Er zit ook weer een langboom bij, dus het is geschikt voor tweespan. Daarnast hebben meerdere mensen vastgesteld dat het achterop erg prettig zit met de lange, brede bankjes.

Omdat de nieuwe wagen van een handelaar kwam, konden we tijdens de aankoop de blauwe wagen gelijk verkopen.

We hopen dat onze menners veel plezier hebben van de nieuwe wagen.

Hiske is een tiener!

Hiske is een tiener!

Hiske is 11 april al weer 10 jaar oud geworden. Door allerlei dingen die geregeld moesten worden in deze lastige tijd was het vieren van haar verjaardag er die dag niet van gekomen, gelukkig is koningsdag een prima dag om de 10e verjaardag van onze Hare Majesteit te vieren 👑 En Hiske leek het helemaal niet erg te vinden dat ze al een oudere dame wordt, nu krijgt ze extra veel wortels!

Nieuwe website

Nieuwe website

Na lang wachten is het eindelijk zover en staat hierbij onze nieuwe website online! Dat was ook hard nodig want onze oude voldeed helaas niet meer aan onze wensen. Hopelijk geeft deze sprankelende site een goed beeld van onze mooie en gezellige vereniging.

Klik rustig rond en lees alles lekker door. Mocht je vragen of opmerkingen hebben over de website dan kun je altijd contact met ons opnemen via de mail: depaardengroep@gmail.com