Activiteiten

Activiteiten

De Paardengroep organiseert allerlei soorten activiteiten voor haar leden. Van puzzelritten met ons eigen verenigingspaard tot lezingen of een bezoek aan de koninklijke stallen. Onze activiteiten kunnen grofweg ingedeeld worden in men-gerelateerde activiteiten, rij-gerelateerde activiteiten en overige activiteiten voor zowel menners als ruiters.

Men-gerelateerde activiteiten

Uiteraard organiseren wij een hoop activiteiten die gerelateerd zijn aan het mennen. Dat kan een bezoek aan een wagenverzamelaar zijn, maar ook speciale georganiseerde ritten met ons verenigingspaard. Hieronder een paar voorbeelden:

Puzzelritten

We proberen een aantal keer per jaar een puzzelrit te organiseren voor de leden om aan mee te doen met ons verenigingspaard of hun eigen aanspanning. In een grappig thema (bijvoorbeeld Halloween of Western) sturen we de mensen en paarden op pad en wordt er fanatiek gestreden om de eerste prijs.

Pionnenproef

De pionnenproef wordt elk jaar gedurende de mencursus georganiseerd. Tijdens deze proef kunnen de mencursisten, maar ook andere leden, hun stuurkunsten nog eens extra oefenen. Bij veel animo organiseren wij een extra pionnenproef nog een keer op een ander passend moment.
Meedoen met je eigen aanspanning kan natuurlijk ook! Neem dan even contact op met de vereniging.

Pannenkoekenritten

In het bos is een mooi en lekker pannenkoekenhuis verstopt en omdat hierbij de mogelijkheid is om je paard in een paddock tijdelijk te stallen, gaan wij hier af en toe heen om met z’n allen een heerlijk pannenkoek te eten!

Rij-gerelateerde activiteiten

Veel van onze leden zijn ook ruiters en die vergeten wij zeker niet ondanks dat onze focus op het mennen ligt. Met regelmaat proberen wij speciale ritten of lessen onder het zadel te organiseren. Zo gaan wij af en toe op buitenrit, nemen wij een westernles of dagen wij onszelf uit met een voltige les.

Overige activiteiten

Naast dat we met paarden op pad gaan organiseren we ook andere activiteiten, die niet specifiek op het mennen of rijden gericht zijn. Zo wordt elk jaar bijvoorbeeld de mencursus afgesloten met een barbecue. Ook zijn activiteiten zoals een zadelpasclinic, een bezoek aan de bereden politie of de koninklijke stallen een mogelijkheid voor ons programma.

Wat natuurlijk ook niet vergeten mag worden is dat wij ook bijna jaarlijks met elkaar een mini-menvakantie houden. Dit is of een midweek bij PMO in Steenwijk of een weekend weg naar bijvoorbeeld Terschelling of een andere mooie plek waar gemend en gereden kan worden!