Mencursus

Mencursus

Altijd al willen leren mennen, en daarbij ook nog eens je menbewijs willen halen voor het enkelspan? Dan ben je bij ons bij het juiste adres! Voor een aantrekkelijke prijs, leuke paarden en gezellige club mensen zorgen wij ervoor dat jij straks een goede basiskennis hebt van het mennen!

Jaarlijkse mencursus enkelspan

Jaarlijks wordt er een mencursus georganiseerd door De Paardengroep. Deze cursus start rond eind januari met een kennismakingsavond, waarna er 8 theorie-avonden volgen. Tijdens deze theorie-avonden worden alle aspecten van paarden en mennen behandeld, worden de grepen ‘droog’ geoefend aan een mentoestel en wordt het op- en aftuigen en het in- en uitspannen geoefend. Na de theorie volgen ongeveer 10 praktijklessen, waarin we met paard en wagen de weg op gaan. In juni zijn de examens voor het koetsiersbewijs.

Extra onderdelen die bij onze cursus horen zijn: 

  • Het beleren van een jong paard: op een zaterdag leer je alle stappen die nodig zijn om een jong paard klaar te maken om voor de wagen te lopen.
  • Een ontspannen rit door het bos in plaats van door de bebouwde kom!
  • De pionnenproef: deze behendigheidswedstrijd vindt plaats tegen het einde van de mencursus. In het weiland kun je dan je stuurmanskunsten nog eens extra aanscherpen en de strijd aangaan met je andere mede-cursisten.

Voor de mencursus huren wij Robert Schuller in als hoofdinstructeur. Robert is een ORUN-gediplomeerde meninstructeur met vele jaren ervaring. Daarnaast worden de lessen ondersteund met een aantal ervaren leden van de Menvereniging.

De complete cursus (minimaal 22 lessen/activiteiten) kost voor studenten ca. 349 euro* en voor niet-studenten ca. 459 euro*. Dit is inclusief examen, lesmateriaal, instructeur en gebruik van paarden en wagens. De examenkosten zijn de kosten die de exameninstantie (SRR) ons in rekening brengt. We kunnen maximaal 16 mensen plaatsen in de cursus.

*onder voorbehoud van prijswijzigingen.

.