Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Lidmaatschap

Q: Hoe/wanneer kan ik lid worden van de vereniging?
A: Je kunt altijd lid worden van de Paardengroep, ook wanneer je niet kunt mennen. Als je geïnteresseerd bent of vragen hebt kun je altijd een e-mail sturen naar onze secretaris. Zij zal je alle benodigde informatie sturen (depaardengroep@gmail.com).

Q: Wat kan ik als lid van de vereniging?
A: We hebben twee soorten lid maatschap, mennend en niet-mennend lid. Wanneer je in bezit bent van een menbewijs kun je mennend lid worden. Je kunt dan op pad met ons verenigingspaard Hiske en je kunt menlessen volgen. Ook kun je mee met ritten onder het zadel en deelnemen aan alle andere activiteiten die de Paardengroep organiseert, zowel men- als paardrij-gerelateerd. Als je niet in het bezit bent van een koetsiersbewijs kun je niet-mennend lid worden. Je kunt dan mee met de ritten onder het zadel en deelnemen aan niet-mengerelateerde activiteiten. Bij beide lidmaatschappen is het ook mogelijk om lessen te volgen met Hiske in de Academische Rijkunst. Bovendien ontvang je onze digitale nieuwsbrief, de PaardenGroepPraat, waar alle activiteiten en leuke uitspraken van leden in staan.

Q: Als ik lid ben van de vereniging kan ik dan zelf mennen met Hiske?
A: Wanneer je in het bezit bent van een menbewijs en er een ervaren menner die het paard goed kent mee op pad gaat is dit een van de mogelijkheden.

Q: Hoeveel kost het om lid te zijn van de Paardengroep?
A: De contributie voor mennende leden is €35,- per kalenderjaar en de contributie voor niet-mennende leden is €12,50- per kalenderjaar. Wanneer je een menrit gaat maken (zowel lessen als plezierritten) rekenen wij €2,- rittengeld per keer. Wil je lessen in Academische Rijkunst volgen dan  vragen wij een bijdrage van €10,- per kalenderjaar.

Q: Krijgen Studenten korting?
A: Studenten met sportrechten bij sportcentrum de Bongerd kunnen via Thymos 25% korting krijgen op de contributie. Op onze jaarlijkse mencursus krijgen studenten €100 korting, hiervoor zijn sportrechten niet nodig.

Afbeeldingsresultaat voor engelse vlag

Q: Can English speaking people become a member of the Paardengroep?
A: Unfortunately our driving instructor only speaks Dutch, therefore you cannot follow driving lessons if you do not speak Dutch. However, our instructor for the Academic Art of Riding can give English lessons. If you want to receive more information about this, you can always send us an email (depaardengroep@gmail.com).

Rondritten en activiteiten niet leden

Q: Is het mogelijk om een rondrit bij jullie aan te vragen voor bijvoorbeeld een bedrijfsuitje of een feestje?
A: Het is mogelijk om bij ons een rit aan te vragen . Kijk op de pagina rondritten voor meer informatie of stuur ons een email (depaardengroep@gmail.com).

Q: Hoe werkt een workshop mennen?
A: Een menworkshop is een les waarbij begonnen wordt bij de omgang met het paard, daarna wordt er geoefend met sturen terwijl we achter het paard lopen (dus zonder wagen), en als laatst gaan we met paard en wagen de weg op om een stukje echt te mennen.

Q: Met hoeveel personen kunnen wij een workshop volgen?
A: Er kunnen maximaal 6 personen deelnemen aan een men workshop bij ons. Mocht je echter met meer personen willen komen dan kunnen we in overleg altijd kijken of een extra paard bij de workshop een mogelijkheid is.