Bestuur

Bestuur

Een vereniging kan natuurlijk niet zonder bestuur. Dit zijn de mensen die de Paardengroep achter de schermen draaiende houden:

Judith Gijsbertsen

Voorzitter, Post paard, Rijlessen

Ik heb in 2017 de mencursus gedaan en de week nadat ik mijn menbewijs had behaald werd ik al geronseld voor het bestuur. Ik heb al meerder posten gehad zoals interne activiteiten, materiaal en ik heb de rij- en menlessen geregeld. Momenteel ben ik voorzitter, ben ik doordeweeks post paard en probeer ik iedere 3 maanden onze nieuwsbrief de PaardenGroepPraat te versturen. In 2020 heb ik met de PG mijn dubbelspanbewijs gehaald op Terschelling en staat als volgende het langspanbewijs op het verlanglijstje. Naast mennen en werken aan de hand met onze Hiske, ben ik bezig met afstuderen van de WUR master Animal Science.

Nicoline van den Heuvel

Penningmeester, Menlessen & Post Externe activiteiten

Ik heb in 2016 de mencursus gevolgd omdat mijn familie een paard kocht wat al beleerd was voor de wagen, maar wij zelf nog geen men-ervaring hadden. Ik ben vervolgens bij de Paardengroep gebleven, zowel als actief menner als bestuurslid, omdat het zo’n leuke vereniging is! Het mennen vind ik een mooie tak van de paardensport omdat je heel sociaal bezig bent. Je kunt met meerdere mensen een menrit maken, terwijl je maar één paard nodig hebt. Ondertussen leer je bij onze diverse vereniging ook steeds weer nieuwe mensen kennen met interessante achtergronden en een gezamenlijke liefde voor paarden!

Janneke vooijs

Secretaris, Website beheer & PGP

Ik ben een Master-student Landschapsarchitectuur aan de WUR en ik heb in 2017 de mencursus gevolgd. Ik heb daarna een jaar nog hier en daar geholpen met activiteiten voordat ik bij het bestuur terecht kwam. Ik heb toen de post Secretariaat overgenomen en vervul de taken daarvoor nog steeds. Daarnaast vind ik het ook altijd hartstikke leuk om te helpen tijdens activiteiten en heb ik ook in 2020 mijn dubbelspan bewijs gehaald. Verder hou ik de website bij, maak ik de instructie- en promotiefilmpjes.

Lydia Kelderman

Post Paard & Bestuursfossiel

In 2009 heb ik bij de paardengroep de mencursus gevolgd. Destijds nog op een locatie van de universiteit, de Ossekampen, met Lawart en Theodore. Ik ben in 2011 toegetreden tot het bestuur en heb in  2012 mijn dubbelspan bewijs behaald. In die tijd zijn er best wel wat dingen veranderd voor de vereniging, de grootste veranderingen toch wel de wisseling van locatie en de pensionering van ons eerste verenigingspaard, in eigen bezit, Lawart. Ongeveer sinds de aanschaf van ons huidige verenigingspaard Hiske, in 2015,  heb ik de post paard en regel ik bijvoorbeeld zaken als de dierenarts, hoefsmid en tandarts. Daarnaast vind ik het natuurlijk zelf leuk om een bosritje te maken of te helpen bij de mencursus. 

Joleyn van Dam

Post Materiaal & Mencursus

Ik ben in 2018 begonnen met mijn studie Voeding en Gezondheid aan de Universiteit van Wageningen en ben dus nog wel eventjes aan het studeren. Ik heb tijdens de sportmarkt op de AID kennis leren maken met De Paardengroep, en heb in 2019 de mencursus afgelegd en zo mijn koetsiersbewijs gehaald. Hiervoor had ik al een paar jaar men-ervaring, maar had het tot een paar jaar geleden nog niet zo serieus genomen. Inmiddels men ik zowel enkelspan als dubbelspan met mijn twee mini-shetlanders en zijn wij geregeld op buitenrit in de bossen te vinden. Ook deinzen wij niet terug van een marathon of samengestelde wedstrijd, alhoewel we niet echt gaan voor de snelste tijd, want ja, korte beentjes. 

Lianne Nijs

Post Interne activiteiten & Post Materiaal

Ik ben in 2020 gestart met de mencursus, en heb deze in 2021 afgerond. Ik ben afgestudeerd dierwetenschapper, en rij al paard van kleins af aan. Met onze Tinker en IJslander rijden we vooral recreatief, lekker in het bos. Daarnaast vind ik mennen een hele gezellige en uitdagende sport, en vind ik het heel leuk om af en toe een rondje te doen met Hiske voor de wagen! Ik hou me vooral bezig met het organiseren van interne activiteiten, en probeer verder het bestuur te ondersteunen waar nodig.

Heleen Imming

Post Merch & Post Interne activiteiten

Ik ben bij de Paardengroep gekomen nadat ik tijdens mijn AID een mini-workshop heb mogen volgen. En ik wist direct dat dit was wat ik zocht. Ik ben toen eerst vooral actief geweest met lessen in de academische rijkunst, waar ik nog steeds nieuwe dingen leer. In 2019 heb ik ook mijn menbewijs gehaald bij de Paardengroep en ik vind het leuk om regelmatig een les te volgen of een rit te maken. Direct na mijn mencursus ben ik lekker actief lid gebleven en heb ik geholpen bij onder andere verschillende mencursussen en het lustrum in 2022. Dat is uiteindelijk uitgegroeid tot het deelnemen aan het bestuur, waar ik mijn creativiteit meebreng om leuke interne activiteiten te organiseren en ik me bezig houdt met de merchandise van de Paardengroep.